-40 dag do 0,5kg polędwicy wołowejtatar wołowy - zdjęcie
-1-2 żóltka
-1 duża cebula
-oliwa z oliwek
-musztarda
-2 ogórki konserwowe
-5 grzybków marynowanych
-1 łyżka kaparów
– sól i pieprz

 

Polędwicę należy zemleć lub drobno posiekać. Cebulę umyć i obrać i następnie wraz z ogóreczkami i grzybkami bardzo drobno posiekać. Mięso doprawić oliwą z oliwek oraz musztardą i wymieszać. Następnie:
A) Wymieszać z żółtkami jaj oraz dodać na końcu cebulę, grzybki, ogórka konserwowego i przyprawy.
B) Możemy podać mięso wymieszane już z oliwą i musztardą, zrobić wgłębienie po środki uformowanego kopczyka wołowego, następnie wbić małe żółtko, a każdy z dodatków dodać obok mięsa – w zależności od upodobań każdy wymiesza w takiej ilości i z takimi składnikami jak sobie życzy. 



Podziel się! These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Wykop
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • Reddit

Waszym zdaniem

Powered by Facebook Comments

Tagi: , ,
Napisano w Zakąski
Advertisement
Wasze głosowanie
   
Kontakt
Jeśli chcesz skontaktować się z nami w związku z:
- reklamą
- patronatem dla eventu
- treścią recenzji

wyślij mail na adres:
kontakt@szotyszociki.pl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

_________Uwaga!_________

Strona zawiera treści związane z alkoholem. Prosimy o podanie swojej daty urodzenia

- -