25 dag słoniny (im bielsza tym mniej skwarek)
– 1 cebula
– 1 Kwaskowe jabłko
– 1 łyżeczka majeranku

Słoninę pokroić w drobną kostkę, włożyć do garnka i podlać paroma łyżkami wody. Podgrzewać na niewielkim ogniu, aż się zeszkli. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i jabłko przekrojone na ćwiartki, a następnie pokroić w plasterki. Wymieszać z majerankiem. Gdy trochę ostygnie, przelać do kamiennego garnuszka lub szklanego słoika. Mieszać podczas zastygania, aby skwarki nie opadły na dno.[1] Po posmarowaniu można dosolić w zależności od gustu.

 


[1] „Kuchnia Polska: przepisy dawne i nowe” autor zbiorowy, Świat Książki, Warszawa 1997



Podziel się! These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Wykop
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • Reddit

Waszym zdaniem

Powered by Facebook Comments

Tagi: , ,
Napisano w Zakąski
Advertisement
Wasze głosowanie
   
Kontakt
Jeśli chcesz skontaktować się z nami w związku z:
- reklamą
- patronatem dla eventu
- treścią recenzji

wyślij mail na adres:
kontakt@szotyszociki.pl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

_________Uwaga!_________

Strona zawiera treści związane z alkoholem. Prosimy o podanie swojej daty urodzenia

- -