-około 20 główek czosnkuczosnek marynowany - zdjęcie
– około 200ml octu 10%
-125dg cukru
-2 łyżki soli
-1 listek laurowy
-gorczyca
-odrobina ziół prowansalskich (uwaga są silnie aromatyczne)

Niestety przed nami ciężka robota bo czosnek trzeba obrać i podzielić na ząbki. Następnie w jakiś cudowny sposób trzeba umyć ręce, niestety załoga szotyszociki.pl po dziś dzień nie wie co oprócz pasty BHP z piachem i żrącymi środkami do czyszczenia kibla byłoby skuteczne. Czosnek musimy sparzyć gorącą wodą, przecedzić i poukładać w słoikach. Do każdego ze słoików wkładamy po jednym listku laurowym, gorczycy i odrobinie ziół prowansalskich.
Do gotującej się wody dodajemy ocet, cukier i sól. Jeszcze gorące wlewamy do słoików, które szybko zamykamy i pasteryzujemy przez około 20min.

Podziel się! These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Wykop
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • Reddit

Waszym zdaniem

Powered by Facebook Comments

Tagi: , , ,
Napisano w Zakąski
Advertisement
Wasze głosowanie
   
Kontakt
Jeśli chcesz skontaktować się z nami w związku z:
- reklamą
- patronatem dla eventu
- treścią recenzji

wyślij mail na adres:
kontakt@szotyszociki.pl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

_________Uwaga!_________

Strona zawiera treści związane z alkoholem. Prosimy o podanie swojej daty urodzenia

- -