-1kg małych buraczków
-kilkanaście ziaren ziela angielskiego
-kilka listków laurowych
-3 łyżeczki nasion kminku
ZALEWA
-600ml wody
-150-200ml octu 10%
-100g cukru
-1 łyżka soli

Buraczki należy umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie, po czym obrać ze skórki. Do gotującej się wody dodajemy ocet, sól i cukier. Następnie wrzucamy do zalewy buraczki, ziele angielskie, listki laurowe oraz kminek. Ponownie zagotowujemy.  Słoiki musimy najpierw wyparzyć a potem zlać do nich zawartość zalewy. Zakręcamy i (UWAGA) trzymamy zakręcone słoiki z zawartością około kwadransa do góry dnem. Po tym czasie przenosimy w chłodne miejsce.

Podziel się! These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Wykop
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • Reddit

Waszym zdaniem

Powered by Facebook Comments

Tagi: , , ,
Napisano w Zakąski
Advertisement
Wasze głosowanie
   
Kontakt
Jeśli chcesz skontaktować się z nami w związku z:
- reklamą
- patronatem dla eventu
- treścią recenzji

wyślij mail na adres:
kontakt@szotyszociki.pl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

_________Uwaga!_________

Strona zawiera treści związane z alkoholem. Prosimy o podanie swojej daty urodzenia

- -