- Bazą dla pomidorowej jest rosół, do którego odsyłamy
– Koncentrat pomidorowy 30%
– Puszka pomidorów bez skórki
– Śmietana (opcjonalnie)

Po wybraniu wszystkich składników rosołu z garnka tak aby pozostał sam bulion dodajemy ówcześnie zmiksowane ze sobą koncentrat pomidorowy i pomidory bez skórki i voila! Udała się zupa pomidorowa. Jej gęstość i aromat zależą oczywiście od buliony i ilości koncentratu i pomidorów. Miłośnicy dobrej jakości zupy mogą zrezygnować z koncentratu i dodać same puszki pomidorów zmiksowane. Do talerza zupy można dodać tłustą śmietanę co po ciężkiej biesiadzie może być zbawienne.

Podziel się! These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Wykop
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • Reddit

Waszym zdaniem

Powered by Facebook Comments

Tagi: , , ,
Napisano w Sposoby na kaca
Advertisement
Wasze głosowanie
   
Kontakt
Jeśli chcesz skontaktować się z nami w związku z:
- reklamą
- patronatem dla eventu
- treścią recenzji

wyślij mail na adres:
kontakt@szotyszociki.pl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

_________Uwaga!_________

Strona zawiera treści związane z alkoholem. Prosimy o podanie swojej daty urodzenia

- -