- Bazą dla ogórkowej jest rosół, do którego odsyłamy
– 0,5kg ogórków kiszonych startych
– masło
– kilka ziemniaków
– śmietana gęsta

Jak w przypadków innych zup, tutaj również podstawą jest bulion rosołowy. Po wyciągnięciu warzyw i niekoniecznie mięsa – fragmenty mięska poprawią smak ogórkowej ale nie może być ich zbyt dużo. Do bulionu dodajemy umyte, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, które muszą się gotować, aż zmiękną (w międzyczasie mięso powinno odejść od kości). Zalewę ze startych ogórków kiszonych dodamy później do zupy dla smaku, w międzyczasie ogórki delikatnie podsmażamy na patelni z masłem i całość mieszamy z bulionem. Na koniec dodajemy troszkę śmietany i mamy kwaśną zupę ogórkową idealną na obiad po długich biesiadach.

Podziel się! These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Wykop
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • Reddit

Waszym zdaniem

Powered by Facebook Comments

Tagi: , , , ,
Napisano w Sposoby na kaca
Advertisement
Wasze głosowanie
   
Kontakt
Jeśli chcesz skontaktować się z nami w związku z:
- reklamą
- patronatem dla eventu
- treścią recenzji

wyślij mail na adres:
kontakt@szotyszociki.pl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

_________Uwaga!_________

Strona zawiera treści związane z alkoholem. Prosimy o podanie swojej daty urodzenia

- -