- 0,5kg żeberek wieprzowych
– 25dg boczku WĘDZONEGO (to ważne)
– 25dg kiełbasy
– 2 marchewki
– 1 niewielki korzeń pietruszki
– cebula
– 6/7 dużych ziemniaków
– 0,5kg kiszonej kapusty razem z zalewą
– kilka ziaren ziela angielskiego
– kilka listków laurowych
– kilka ząbków czosnku
– kilka ziaren pieprzu
– przyprawa do zup Vegeta lub Kucharek
– 2,3 suszone grzybki (opcjonalnie)

Na początek mięso podsmażamy na patelni razem z cebulką. Całość trzymamy kilka minut pod przykrywką i wrzucamy do garnka z wodą. Gotujemy wywar z żeberek, wędzonego boczku, marchwi, pietruszki, czosnku, ziela angielskiego i liści laurowych. Dobrze jest w trakcie gotowania wywaru umyć, obrać, pokroić w kostkę i ugotować ziemniaki. Wywar gotujemy około godziny, dzięki temu mięso będzie wystarczająco miękkie. Możemy w trakcie gotowania dodać również cebulkę, grzybki, ziarna pieprzu oraz przyprawę do zup, aby uzyskać oczekiwany smak. Po godzinie dodajemy ziemniaczki, a chwilę później pokrojoną kapustę kiszoną wraz z zalewą. Tak oto uzyskaliśmy typową polską potrawę i jednocześnie doskonały lek na dzień następny oraz sycący obiad.

Podziel się! These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Wykop
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • Reddit

Waszym zdaniem

Powered by Facebook Comments

Tagi: , , , ,
Napisano w Sposoby na kaca
Advertisement
Wasze głosowanie
   
Kontakt
Jeśli chcesz skontaktować się z nami w związku z:
- reklamą
- patronatem dla eventu
- treścią recenzji

wyślij mail na adres:
kontakt@szotyszociki.pl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

_________Uwaga!_________

Strona zawiera treści związane z alkoholem. Prosimy o podanie swojej daty urodzenia

- -