- 6 dużych pomidorów
– 1 ogórek
– 1 czerwona papryka
– 1 cebula / dymka wraz ze szczypiorkiem
– 2-4 (w zależności od wielkości) ząbków czosnku
– Oliwa z oliwek
– Tabasco
– Kilka listków bazylii
– Sól
– Pieprz

Zasada jak przy zwykłym gazpacho – wszystkie z warzyw pozbawiamy skórek (za wyjątkiem papryki), pomidory wcześniej parząc wrzątkiem. Wkładamy do miksera i bardzo długo i cierpliwie miksujemy warzywka, co jakiś czas dodając oliwę z oliwek. Dzięki temu zmieni się konsystencja i Gazpacho będzie bardziej jednolite. Dodajemy przyprawy według smaku i wstawiamy naszą zupkę do lodówki. Można pić samą lub podawać z dodatkiem warzyw lub groszkiem ptysiowym.

Podziel się! These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Wykop
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • Reddit

Waszym zdaniem

Powered by Facebook Comments

Tagi: , , ,
Napisano w Sposoby na kaca
Advertisement
Wasze głosowanie
   
Kontakt
Jeśli chcesz skontaktować się z nami w związku z:
- reklamą
- patronatem dla eventu
- treścią recenzji

wyślij mail na adres:
kontakt@szotyszociki.pl

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

_________Uwaga!_________

Strona zawiera treści związane z alkoholem. Prosimy o podanie swojej daty urodzenia

- -